STOPPE KLIMAENDRINGENE

Gjennom Treindustrien og BNL har vi deltatt aktivt i en rekke fora og prosjekter.
Ulike personer med ansvar for produkter, teknikk, innovasjon, HMS og bærekraft er med ulike utvalg i bransjen.

Les mer om samarbeid her

Vi deltar i prosjektet TenkTre, samt flere klyngesamarbeid der reduserte klimautslipp er hovedfokus. I 2023 ble vi med i Norwegian Wood Cluster og vår bærekraftsjef er med i deres bærekraftsforum. Formålet til NWC er å utvikle fremtidens bærekraftige byggeløsninger, og bidra til bedre ressursutnyttelse og bærekraft i hele verdikjeden.
Vi har i 2023 hatt tett dialog med både kunder og leverandører om hvordan redusere utslippene i verdikjeden. Vi har i 2023 gjennomført en pilot der det benyttes HVO (biodiesel) og der de ekstra kostnadene deles. I 2024 vil utslippet reduseres ytterligere da den første gassbilen vil bli levert.

Les mer om transport her

Vi har flere pågående prosjekter knyttet til energi og best bruk av våre flis- og barkprodukter. I 2023 er arbeidet for å kartlegge miljø- og klimaeffekter intensivert, og hvordan hente og spare mest mulig varme av biomassen har vært arbeidet med i hele 2023. 
Satsingen på produksjon av bioråolje gjennom Biozin AS er i en utviklingsfase, og i 2030 ble tomten i direkte tilknytning til Nidarå-anlegget klargjort for et fremtidig produksjonsanlegg for avansert biodrivstoff. 

Les mer om Biozin her

I 2022 lanserte vi Ombruksprisen for alle som bygger med restematerialer og ombrukt tre, og i 2023 ble første vinner kåret. Vinneren har bygget en utestue med ombrukt parkett, bearbeidet kledning og terrassebord.

Les mer om Ombruksprisen her

Copyright på alt innhold og bilder tilhører Bergene Holm AS
Bergene Holm AS har ikke ansvar for innhold på sider det linkes til
Utviklet av Aplia - Powered by eZ Publish